Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește sau Împreună suntem mai puternici

3006253-1000-penguins-01-0002-lwrz

 

Vă recomand un film, Durak – The Fool, poate reușiti să-l priviți până la alegeri. Atenție, poate lăsa un gust amar de realitate. Dacă textul are o notă de tragism și de ”a murit și speranța”, n-o luați în considerare.

Dar acest articol nu este despre alegeri, despre un număr mic de oameni, 101, 300, 500, nici măcar 1000. Este despre unu și despre toți.

Mie nu-mi place că noi facem doar concluzii, la un vin sau la o cafea, după concert sau în weekend. Repetăm a mia oară că suntem furați, și statul își bate joc de noi. Scuipăm, înghițim și zicem că așa e viața. Dar viața nu e așa peste tot!!

Mie îmi place în schimb să caut soluții. Ce e de făcut?

Aici o să scriu despre una din cele două uniri. Despre a doua, altă dată. Soluții, de fapt, nu au rămas foarte multe. Toate sunt cam drastice, cam extremiste, dar dacă am ajuns aici și vrem să ne mișcăm, trebuie să acționăm.

Mie foarte mult îmi place desenul ăsta :

ceazaq1ueaeu0y8

În filmul Durak o să vedeți ce se întâmplă când oamenii sunt uniți. Autoritățile sunt unite, locatarii blocului sunt uniți, doar Dima este singur. Poveștile despre #zonadeconfort și #somnulrațiunii nu-s chiar povești. Trebuie să ieșim de acolo dacă vrem să ne mișcăm.

Eu nu știu cine mai trebuie să ne zică, dar dacă și PD-ul prin sloganul lor electoral (kamikaze), ne dă o soluție, cum să scăpăm de sărăcie, de hoți și criminali, iar noi (tot) nu înțelegem, nu știu cum mai trebuie să ni se zică: Ionele!!! Dacă tu o să sari la luptă cu ursu, o să mori, și dacă Vasilică o să sară la luptă cu ursu, tot o să moară, dar dacă tu cu Vasilică, și cu încă 5 săteni, vă uniți, luați furcile și mergeți în pădure, puteți prinde și băga ursu în cușcă!! Așa un slogan ne-ar face să înțelegem ceva?

Ce poate fi mai simplu?

Dacă tu ieși în piață și strigi, și eu ies în piață și strig, dar în momente diferite, efectul o să fie zero. Dar dacă noi ieșim, toți o dată, și blocăm tot orașul, și ne ”întindem în fața tancului”, atunci șansele cresc considerabil. De ce nu vrem să înțelegem asta? Divide et impera nene!! Divide și condu! Iar dacă nu vrei să fii condus, care ar fi soluția? Să stăm împreună.

Aici vedeți o soluție de la regizorul filmului. The Call to action din articol o să fie mai pasiv ca de obicei. În concluzie, dacă ești nemulțumit de nivelul tău de trai, și vrei să trăiești mai bine – Unirea noastră, ca societate, este una din soluții. Știi cum?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s