Cultura – pâinea cea de toate zilele sau o vitamină?

main

Ieri în Chișinău, cei de la Dreamups Innovation Campus, prin intermediul proiectului Startup Grind l-au adus pe fostul Director de Marketing Indiegogo – Yan Budman. Dacă nu știți ce e indiegogo, trebuie să știți, la fel și o parte din CV-ul lui Yan îl puteți găsi. Foarte impresionant.

Yan menționase că produsul pe care îl oferim, trebuie să fie ceva fără de care oamenii nu pot trăi, nu o simplă vitamină, pe care o iei doar dacă vrei. Aici am avut curajul să-l întreb: ”Cum vindem cultura/arta? ea fiind o vitamină. ” la care Yan mi-a răspuns, ”Eu nu cred că arta este o vitamină, este ceva mult mai mult, este un fel principal fără de care noi nu putem trăi…”

Am rămas cu un gust amar, iar din adâncul sufletului voiam să urlu ” CUUM să le explici asta oamenilor???? Cum să le explici moldovenilor că trebuie de citit, de dus la teatru, de dus la concerte de muzică clasică” dar am inspirat adânc și am zis, totul va fi bine.

Am zis-o, o zic și o s-o mai zic. Zilnic ne hrănim corpul, îl ducem în săli de forță, în bazine, în saloane de înfrumusețare, îl înveșmântăm după dorință, îl ferim de frig și călduri, dar pentru ce e în interior ce facem? Nu hrănim și sufletul și substanța cenușie? Frumosul vine din interior, trebuie să înțelegem asta cât mai repede. Trebuie să înțelegem că arta nu este o vitamină, dar este pâinea noastră cea de toate zilele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s